onsdag 14 april 2010

+'a på ölkarman.

Jag minns det så väl, lite sådär halvtidigt in i mitt ölintresse, hur jag satt och spanade på Ratebeer och fantiserade om att få prova obskyra öl ifrån topp 50 listan. De där feta jävlarna som alla snackade om, "Darklord", "Speedway Stout", Southamptons Russian Imperial Stout, Surly Darkness, och så vidare.. Det var framförallt imperial stout som gällde, en ölstil som fortfarande är en av favoriterna. Nu har åren dock gått och man har på något outgrundligt vis hunnit beta av majoriteten av det där man alltid dräglat över. Så, vad gör man då? Jag vet inte riktigt faktiskt.. Men eftersom jag har lyckats samla på mig några goda flaskor de senaste året så tänkte jag ta och ge två andra personer som nu är i samma position som jag var "då" chansen att få prova ett par riktiga tjocköl.

Så, nu fredagen den 16'e april kommer jag öppna en flaska Three Floyds Darklord Imperial Stout 2009, en flaska Southampton Russian Imperial Stout 2010 samt något hemligt och bjuda in två helt random personer att dela ölen med mig. Eller njae, inte helt random. För att få komma över o dricka dessa bärs krävs det att du inte har druckit ett enda av dem innan (olika årgångar räknas) och självklart då också att du inte har någon av dem i källaren som du bara är för snål för att öppna. Men känner du annars igen dig i ovanstående beskrivning, dvs en passionerad ölnörd som genuint hade uppskattat att prova dessa öl så..

Med det sagt kräver jag inget annat och absolut noll tillbaka. Jag bjuder in på ett par öl med hopp om att göra någon glad likt jag hade blivit om jag fått chansen tidigare i mitt ölnörderi och att kanske få igång lite diskussion kring ölen. Det är alltid väldigt intressant att höra folks åsikter om omtalade öl första gången de provar dem.

Men varför enbart två personer? Jo det är för att jag inte kan slå ihjäl och våldta fler ensam (slå ihjäl kan jag väl men könet pallar bara med två på en kväll liksom. Blame it on the beer..) Men det beror också på att jag är starkt troende på att få centiliter bara ger en fingervisning och att man faktiskt bara har druckit ett öl om man har fått sig "ett rejält glas", ett uttalande som kan skapa några jävla diskussioner men det skiter jag i, jag kan tycka så kallad "ticking" är skoj och visst är det kul med många små smakprover, men ska man ge en helt ärlig bedömning eller faktiskt genuint njuta av ett öl så kräver jag personligen lite mer..

Så, skriv bara en kommentar om du är "intresserad" o har tid på fredag, vet inte hur många ölnördar vi har här i krokarna som jag inte direkt känner så risken finns väl att inte en jävel skriker till (eller på grund av min friska humor?) men ifall att det finns några gömda så är det de två första bästa kommentarerna som gäller, och "kul initiativ" räknas inte, man får vara lite tydligare än så och man får inte lov att anmäla sin lodis kompis som också "gillar bira" eller liknande.. Tycker du det är lite sådär sista sekunden? Jag bryr mig inte, jag ska öppna nått gott på fredag och får jag besök så öppnar jag något gott x3 så att det i alla fall pirrar till lite i bena. Jag bor för övrigt centralt i Malmö och har ej planerat att flytta till någon annan stad innan fredag.. Och jag öppnar öl vid 19 ca..

25 kommentarer:

Jonte sa...

Grymt bra initiativ. Kan dock tyvärr inte närvara själv. Men bra (eller dåligt beroende på hur man ska tolka inbjudan) för nån annan. :)

Jimmy sa...

Det är inte ofta man tänker "varför bor jag inte i Malmö" men nu blev det så :)

-Jimmy

Christer sa...

Fan vad kul Anders! Malmö ligger lite långt borta, annars hade jag stått och bonkat på din dörr på fredag med glansiga ögon, saliv rinnande i mungiporna och sett allmänt ölkåt ut.

Gyllenbock sa...

Fint iniativ, ja förutom att bli mördad och våldtagen förstås. :) Synd att du inte bor närmare Stockholm.

Johan sa...

Är oxå intresserad av pröva det allra senaste: bög sex, sedan är ju öl ganska trevligt.

andersand sa...

Darklord är som bögsex fast kladdigare! Bottensatsen fungerar för övrigt som ett jävligt bra vaselin och matchar situationen utmärkt färgmässigt, fråga Metal Markus, han vet!

DaniALE sa...

Fan, Anders vilket tillfälle & så väljer du en förhäxad fredag.
Blivit uppdragen till en konsert i Helsingborg.
Även om jag kommer att gilla konserten, kommer jag tänka på vad jag missar.
- BYT DAG
// Daniel

Baggen sa...

Ja, det där var fan bra ölkarma! Sweet! (precis som Dark Lord).

dempa sa...

Häftigt!
Men mest otroligt att du på 5 timmar inte fått en enda deltagare. Men känner jag min magkänsla rätt så dyker det upp någon inom en kvart.. ;)

Fredrik sa...

Förbannar det faktum att jag bor i Norrland!

Alexander sa...

Jag nappar! Tack dempa för tipset...

Alexander sa...

Kan också tillägga att jag uppfyller dina kriterier. Fantastiskt schyst initiativ!

Marc sa...

Anders, Anders...du hade ju chans att få köra ölprovning hemma tillsammans med tre ölhungriga och intresserade tjejer, och så börjar du prata om slå ihjäl och våldtäkt! Nästa gång får du locka med myspys och djupa samtal istället :)

Grym idé hursomhelst!

andersand sa...

Alexander: Gött, dra iväg ett mail till mig (finns på profilen) så svarar jag med lite uppgifter så småningom.

Marc: Hahaha! Mitt sinne för humor är en välplacerad sil där för att filtrera bort människor utan just gott sinne för humor, antingen det eller lockar det till sig någon riktigt desperat jävel, win win situation för mig i vilket fall som helst ju. Sen framgår det ju tydligt av min tidigare kommentar att jag inte är intresserad av tjejer....

En spot kvar..

Markus sa...

Fan vad schysst Anders! Blir nästan som vår första "blind date" men nu blev det en turboversion. Två helt okända på en och samma gång, hur ska det gå?

Marc sa...

He he du har rätt, bara skoja lite med dig :)

Anonym sa...

Har inte smakat något av ölen du nämner. Bor inte heller i Malmö. Du kan inte tänka dig att flytta drickandet till Sthlm om jag lovar att bjuda med några tjejer till provningen?

andersand sa...

Markus: dubbeldong..

Hiri: Men vafan, måste jag bokstavera: J A G H A R B L I V I T G A Y.


Nää nu får det räcka med sexskämt för idag..

ANDREAS sa...

Fan va schysst initiativ. Fyller din karmakvot för det här livet.

Synd att jag bor ett halvt land bort, gillar tjejer och har planer på fredagen - annars hade du välsignats med mitt sällskap och nått gott å sött till ölen.

Alexander sa...

Hola igen!

Kunde inte komma åt din mail, eftersom den sidan ville öppnas med Outlook vilket jag inte har. Men du kan höra av dig till mig på
alexanderathellgren@gmail.com

bark sa...

Riktigt kul idé! Tyvärr har jag tvättid i morgon, hinner inte till Malmö och tillbaka innan en provning jag ska på på lördag och ... Tja, andra uppskattar nog de där ölen mer än vad jag gjort.

andersand sa...

Fan också Bark.. Jag hade älskat en Ofiltrerat recension av Darklord! Köttbuljong, hönsbuljong, råglimpa o hela köret!

Resten av Malmö: Är Malmö öl-tragiskt, har alla redan provat dessa öl eller är mitt sinne för humor faktiskt så avskräckande?

JoeG sa...

Gråter floder över att jag ska åka ner till Lund på SÖ-möte på lördagen och inte på fredagen...

Men det var ett så pass bra initiativ att detta får spånas vidare på till någon större aktivitet till sommaren!
Alla är isf välkomna, återkommer med mer info sen!

andersand sa...

Malmö är öl-tragiskt. 16:00 stänger jag för sista platsen.. Mycket mörkt ikväll..

Niggze sa...

Jag är ledig! Men det vore fusk då jag har provat southamptons men icke dark lord 09 huhuhu!