söndag 11 oktober 2009

Ännu en bra ölhelg

Ja i fredags var det Ölbutikken (igen) med inköp av mer "barrel aged" Mikkeller, Nörrebro samt en liten pubrunda med bland annat Beer Heres nya dubbel/imperial IPA vid namn.. "hTAS2R38".. Tyvärr var det något snett med fatet då det smakade men framförallt doftade mer smörigt än en SF biograf på en Harry Potter premiär. Under ytan av smör hittades inte heller en jätte imponerande I/DIPA (tänk upp pumpad Hopfix) så ja, tyvärr.. Kommer ge den en chans till dock men trots felsmaker var det inte jättelovande. Förutom ovannämnda dracks lite "Black Magic Woman", "Green Gold" och uppfriskande Cantillon Gueuze. Efter en god natts sömn på en alldeles för stor kebabtallrik var det sedan dags för en liten ölprovning. Jag hade sedan ett tag tillbaka lovat ett par andra "lokala ölnördar" att dela med mig av den hypade "Kate The Great" och gårdagens datum var det mest passande.


Inga andra öl var direkt förbestämda men grabbarna överraskade med sjuka öl som New Glarus "Raspberry Tart" och "Belgian Red", Upland Strawberry Lambic, Nörrebros "Seven (Bordeaux Barrel)" och The Bruery "Saison Rue" med mera. En otroligt lyckad kväll med många nya spännande öl av väldigt spridda stilar, allt ifrån "saison" och "fruktlambic" till "imperial stout" och "old ale". Inget av kvällens öl var riktigt dåligt och många var en smärre smakupplevelse. Perfekt variation och i minst sagt gott sällskap.. Det blev såklart ganska sent..
Senare i veckan blir det djupdykningar i Nörrebros Seven "Niepoort Barrel" och Mikkellers Black (Whisky Edition)! Svart ska de va! Godnatt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en grym helg! Jag ska snart till Köpenhamn och behöver lite tips på nya heta grejer att köpa i ölbutikken och jag vet att du har superkoll. Går exempelvis den starka skotten via provade på bloggarträffen att få tag på i ölbutikken? Hör av mig när det blir dags!

//DB

andersand sa...

Wee Heavy ifrån Alesmith är slut på butiken sedan länge men det är inte helt omöjligt att den dyker upp igen då ölbutikken väntar samma bryggeris fantastiska "Speedway Stout" (kaffe imperial stout.. mums..) Kanske kommer den i samma vända men det är inget jag vågar stå för. Allt ifrån "Alesmith" är för övrigt värt att prova.

Släng iväg ett mail (profilen) när det börjar bli dags så ska jag lista allt ifrån gudomliga måsten till "bara bra" ;)