söndag 23 augusti 2009

Bryeriet till Köpenhamn

Bryggeriet "The Bruery" är väll inte här i Sverige ett av de mer välkända amerikanska bryggerierna, risken att vi kommer få höra mer om dem den närmaste tiden är dock stor då de har ett gäng öl på väg till Köpenhamn och de har, enligt "BeerAdvocate" ett av de mest diskuterade och hypade ölen på topp 100 listan just nu.


Bryggeriet har med sin nya 19,5%'iga bourbonfat lagrade imperial stout "Black Tuesday" slagit sig in på 10'e plats på BA med ynka 23 recensioner. På RateBeer har ölet 17 recensioner och en stabil 97'e plats. Tyvärr kommer vi inte se någon "Black Tuesday" i Köpenhamn då ölet inte buteljeras förens i oktober och enbart säljs på bryggeriet. Däremot har "Bryeriet" skickat ett fåtal lådor "Papier". Deras 14,5%'iga "Old Ale" där 25% av ölet är en "blend" av olika fatlagrade versioner av grundölet. "Papier" har just nu 22 recensioner på BA och 57 på RB så vi snackar begränsat öl som sannerligen kommer gå åt snabbt även i Köpenhamn till ett sannerligen högt pris.

Förutom "Papier" kommer även Orchard White, Black Orchard, Saison Rue och Trade Winds Tripel landa i Köpenhamn vid okänt datum. Spännande.

Inga kommentarer: